Etusivu

Società di Dante Alighieri on kansainvälinen Italian kielen ja kulttuurin yhdistys, perustettu Roomassa vuonna 1889. Suomessa on eri paikkakunnilla omat yhdistyksensä, jotka Rooman Sede Centralen alaisina suunnittelevat ja toteuttavat tätä toimintaa.

Oulussa on Oulun Dante -seura, Società di Dante Alighieri di Oulu r.y., perustettu 1967. Yhdistyksen tarkoituksena on Italian kulttuurin ja kielen tunnetuksi tekeminen ja edistäminen Oulussa ja sen ympäristössä.

Yhdistys järjestää mm. kokouksia, esitelmä- ja kulttuuritilaisuuksia, juhlia, tutustuu italialaiseen ravintola- ja ruokakulttuuriin sekä osallistuu erilaisiin valistustilaisuuksiin.

Teemme yhteistyötä paitsi Rooman keskustoimiston myös paikallisten eri toimijoiden, muiden Dante-seurojen sekä Italian kulttuuri-instituutin IIC:n kanssa.

Italia